Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Veel gestelde vragen

Wat is de minimale leeftijd?

Sinds 2008, nadat de Europese Regelgeving omtrent veilig en verantwoord zonnen is ingegaan, mogen jongeren onder de 18 jaar gen gebruik maken van een professionele zonnebank. Bij Zonnestudio Zevenaar mag je daarom pas vanaf je 18e jaar gebruik maken van onze zonnebanken. Daar dit wettelijk is vastgelegd kunnen wij geen uitzondering maken, Ook al ben je bij andere zonnestudio’s wel toegelaten. Tevens kunnen wij bij twijfel om een legitimatie vragen.

Mag ik zonnen met een tatoeage

Na verloop van tijd zullen alle tatoeages iets slijten en verbleken, maar dat is niet een direct gevolg van ultraviolette straling. Wel kunnen sommige kleuren inkt, met name groen en rood, in combinatie met zonlicht een allergische reactie oproepen. Blijkt dit het geval, dan kunt u tatoeages in de zon of op de zonnebank het beste afdekken of beschermen met een anti-zonnebrandmiddel met een hoge tot zeer hoge bescherming (SPF van 20 of hoger).

Ik ben zwanger, mag ik zonnen?

Ja, UV straling is geen röntgenstraling en komt alleen in de huid, de straling bereikt de baby dus niet. Wel is het verstandig een handdoek over uw buik te doen omdat de ogen vaak het eerst ontwikkelen en het licht hinderlijk kan zijn. Wanneer u verder in uw zwangerschap bent kan de warmte wel onprettig zijn voor de baby, ga dus niet te lang. Sommige vrouwen kunnen een zwangerschapsmasker ontwikkelen door verstoring in de hormoonhuishouding dat zelfs jaren na de bevalling nog zichtbaar kan zijn. Verantwoord zonnen tijdens de zwangerschap zal zorgen dat uw Vitamine D-niveau op peil blijft. Dit is niet alleen goed voor uw eigen lichaam, maar ook voor dat van uw baby. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken, waarin het belang van voldoende Vitamine D voor moeder en kind tijdens de zwangerschap wordt benadrukt.

Made by Opticlick